torsdag 3. september 2009

À Bayeux

Dagens franske ord: grouillement-mylder, vrimmel

Enda en dag i Bayeux og jeg begyner og lure på om det noensinne kommer til og gå opp for meg at jeg fatisk bor i Frankrike, det at det er fransk rundt meg 24/7 bør vel være et godt hint, men min blonde hjerne har visst ikke oppfattet det ennå.
I hvertfall, idag, etter mye surr fikk vi endelig litt orden på ting, altså hvilke timer vi skal ha og hvor vi skal være i de forskjellige timene. Det første trimesteret starter jeg 9 hver eneste dag *lykke*, men slutter ikke før 17:30. I tillegg har jeg den verste fredagen man overhodet kan tenke seg og jeg gleder meg til 5 timer fransk og 2 timer matte (det er faktisk forkurs om igjen :O). Bortsett fra det virker alt greit så langt, altså vedder på at neste uke er jeg ikke fullt så happy, men akkurat nå syntes jeg ikke det er grusomt mye skole, det kunne definitivt vært verre. En ting jeg ikke er så glad for er kantinen, eller egentlig generelt maten jeg får. Frokost består jo av baguette med smør for meg (hvilket er det sunneste jeg får tak i hos vertsen), mens lunsj er det minst fettede jeg får tak i i kantinen, middag virker helt grei, men for en person som er vant til gourmet mat hver dag er det litt annerledes. Vertsmoren min har forresten nettopp forstått at det er kanskje ikke så normalt å spise dessert til hvert måltid andre steder enn i Frankrike :P (heldigvis er det ikke sånn at jeg spise dessert) Jeg er så sikker på at uansett hva jeg gjør kommer jeg til å legge på meg masse, hvis ikke jeg slutter og spise fullstending. Selv om jeg faktisk spiser mindre her enn hjemme føler jeg allerede at jeg har blitt ganske stuttjukk (er det sånn man staver det Lotte?)

Jeg stopper her, det blir jo faktisk en del å fortelle , men noen andre som vil dele sine grusomme skoledager?

btw, jeg har faktisk skaffet meg mange bekjentskaper *stolt*

Au revoir
W

8 kommentarer:

 1. Haha jeg ler :)

  Wow har du fått venner! gratulerer :)

  SvarSlett
 2. Hahahahahaha, mens du er på skolen sitter jeg og spiser deilige sjokolade muffins :)))))))) ! Har du funnet deg noen så du ikek trneger å være så ensom som du har vært i de siste TRE årene?! : D hahahhahahah
  egentlig hadde jeg ikke noe å skrive om men jeg har laget blogg så jeg kan plage deg på din! Jajaj jeg får vel gå tilbake til å se på tv og ligge under dynen med kakao! btw, hvis du ikke forsto det så er det amalie ;)

  SvarSlett
 3. elisabeth, (tror det kanskje er stukktjukk?) du kan aldri bli stukktjukk for det innebærer å være lav i tillegg, slik at man får det litt sammenpressede preget - og det kan bli vanskelig for deg ; )

  dessert! <3

  SvarSlett
 4. åja, bra vi får oppklart slike vanskeligheter, norsk vokabulær er virkelig komplisert særlig når man er så avanserte som oss og bruker ord som ikke eksisterer.

  SvarSlett
 5. det er ganske så rart å tenke på at du sitter i frankrike nå.
  men, du, venner? hmm... skjønner at dette blir en stor omvelting for deg <3

  kom tilbake raskt da, og spis mye sånn at ragnhild ikke føler seg så tjukk lenger :)

  SvarSlett
 6. elisabeth, dette kaller jeg kommentarer altså :D

  SvarSlett
 7. vet, endelig begynner det å se litt bra ut på bloggen, er vi ikke opptil hele 30 kommentarer tilsammen nå, fordelt på våre 22 innlegg der anslagsvis halvparten av kommentaren er av oss?

  Jaja, det er i hvertfall framskritt.
  Celine man trenger ikke å spise mye for å bli feit her :p Men det som er ksummelt er at alle de franske er driit tynne, selv om de spiser mye mer og mye usunnere enn meg :S

  SvarSlett
 8. Celine hva er dette for noe? sier du at jeg er tjukk? :O *sjokkert* og btw jeg syns dere kan kommentere på min blogg, og oppdatere deres egen! hvor blir det av maiken egentlig?

  <3

  SvarSlett