søndag 6. september 2009

Angers, verdens navle

Hei!

Siden det har vært stor etterspørsel etter mine blogginnlegg, så tenkte jeg at jeg kunne beære denne bloggen med mitt nærvær. Som både W og vår faste leser OG bursdagsbarn Ragnild har sagt, så er jeg ganske dårlig til å skrive her.

Som A skrev, så ble denne bloggen oppdretta for å oppdatere venner og bekjente om våre spennende liv i det store utland. Så here we go!

Nå har jeg snart vært her en uke, og skal jeg være ærlig skjønner jeg lite. Alt er på fransk, hele tiden! (Tro det eller ei :O) Før man drar er det helt umulig å prøve å forestille seg hvordan det er her, for dette er helt annerledes enn noe jeg noen gang har gjort. Førsteinntrykk: Frankrike er stort. Skolen min har over 3000 elever fordelt på tre trinn, og jeg er sikkert på at man får plass til halve Asker sentrum i ett enkelt supermarket. Her er det dyrt om noe koster over 5 euro, og senga mi hos vertsen er en svæær dobbelseng.

Vertsen ja.

De er litt spesielle. Men jeg liker dem faktisk ganske godt. Jeg hadde, i motsetning til de aller flese, møtt dem ganske lenge før jeg dro til Frankrike. De har to døtre, en halt hund, en sky katt og to duer i innhegning i hagen. Moren er opprinnelig portugisisk og veldig streng, og de snakker alle sammen utrolig fort. Jeg har blitt best kjent med den yngste datteren, Johanna, som er to år yngre enn meg. Jeg digger henne. Mest fordi hun snakker så langsomt at jeg skjønner noe.


Andre inntrykk fra den første uka i Frankrike

-De spiser dessert. Tre ganger om dagen.

-De fleste har elendig kondis

-De kan spise dessert tre ganger om dagen (pluss sjokoladecroissanter til frokost selvfølgelig) uten å få masse kviser (hvorfor er ikke jeg fransk..?!)

-Elevene går ofte med samme klær hele uka

-De dusjer sjeldent etter gymmen (UGH), men MÅ dusje hver kveld

-Jenter fra sportsklassen er ofte ganske overlegne når man bor på rom med dem på internatet


Her kommer noen bilder jeg har tyvlånt av Cathinka, hun som bodde hus vertsen min i fjor, siden jeg ikke har fått tatt egne bilder enda. Det kommer en eller annen gang :D
Hvordan går det med folk hjemme? Det er like inntressant som hvordan vi har det! :D

R

6 kommentarer:

 1. ENDELIG!!!!

  Jeg orker ikke kommentere alt det du skriver så her kommer et smilefjes: :)
  og et hjerte: <3

  SvarSlett
 2. Jeg vil også ha kake 3 ganger om dagen!

  SvarSlett
 3. det var jo veldig fascinerende ! dere får vel også deilig sjokoladepudding? haha. jeg håper at kvisene dør etterhvert, franskmenn er søte. sovgodt <8!

  SvarSlett
 4. MAIKEN!!??? LEVER du fortsatt???

  så du har tid til å skrive blogg men ikke svare på mailen min, fint det!
  Neida, men dypt skiffet over mangel på mail...
  Frankrike! så mye rart som er der, bor du på rom med en fra sportsklassen? er hun overlegen...det hørtes ikke koseelig ut.

  <3

  SvarSlett
 5. TRO DET ELLER EI :D !
  Beklager Lotte, jeg har ikke tenkt over aa skjekke mailen min, men naa er jeg paa skolepcen saa jeg kan gjoere det i helga :D Staar det mye spennende?

  Jeg bor paa rom med tre sportsjenter som alle er saann bestfriends. Men men, det blir nok bedre etterhvert!

  <3

  SvarSlett
 6. Allerede ser jeg at norsken begynner å bli glemt? *Sjekke :D Ja, jeg har mye å gjøre :Å

  SvarSlett