torsdag 29. oktober 2009

Paris

Bonjour!
Min mangel på aktivitet er grunnet av at jeg har vært på ferie i Paris i fem dager (!) med resten av secondene i norskseksjonen. Det har vært helt sinnsyktutroligfantastiskkult, så hva har jeg gjort?
Spist middag i Montmartre og sett Paris fra Sacre coeur, vært inni og på taket av Panthèon, gått nedover rue Mouffetard, sett pyramidene i Louvre, gått oppover Champs-Élysées, sett triumfbuen, vært på messe i selveste Notre-Dame, spasert rundt i latinerkvarteret og besøkt verdens mest hypnotiserende vintagesmykkebutikk (<3), sett Trocadero, vært helt på toppen av Eiffeltårnet og vært inni Eiffeltårnet når lysshowet begynte, spist en deilig middag på en båt på Seinen, sett Place de Vosges og huset til Victor Hugo, gått gjennom Père-Lachaise kanskje verdens mest kjente kirkegård, sett gravene til Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde og Chopin for å nevne noen få i tilegg til en hel haug med majestetiske familie mauseleumer, shoppet ved gallery Lafayette (for man må jo kjøre litt high-street også), sett teaterstykket La Cantatrice Chauve av Eugène Ionesco, spist middag med guttene fra Rouen og jentene fra Lyon, sett hagene i Versaille, kongen og dronningens soverom og den berømte speilsalen, for ikke å glemme Marie Antoinettes søte landsby, løpt fra vintagebutikk til vintagebutikk i Maraisdistriktet, sett balletten Joyaux i den vakre Opéra Garnier (innspillingstedet til Phantom of the Opera), vært på musée D'Orsay og sett verk fra Manet til Degas + mange, mange fler, gått nedover Rue de Rivoli og holdt svære, indre diskusjoner med seg selv om en ny genser/topp/kjole virelig er nødvendig.

Så hva har jeg ikke gjort? Det som er leit er at det er mye fremdeles og se og oppleve, jeg har ennå ikke bestiget triumfbuen eller virklig studert kunstverkene i Louvre, vært på Le Carnevalet (Paris' byhistoriske museum), bare sittet på samme café i flere timer og studert det vandrende livet i byen.

Heldigvis er vel dette bare grunner for å besøke Paris igjen, for om jeg har lært en ting er det at jeg virkeligvirkeligvirkelig elsker denne byen, jeg elsker de vakre bygningene (som alle eier det norskeslottet), jeg elsker å se på alle menneskene, elsker å vandre bortover seinen og se på alle skattene som skjuler seg i de mange bok/bildebodene, elsker å gå i vintagebutikker og over broer og selv om jeg har vært i Paris før var det ikke før nå at jeg virkelig skjønte at jeg *hjerter* Paris!

W
andre som har vært på byferie i det siste?

10 kommentarer:

 1. Jeg er ikke sjalu da... det hørtes helt superfantastisk ut! <3

  SvarSlett
 2. Din bæsj. Jeg vet du savner uteliggerne i Oslo.

  SvarSlett
 3. hihi, klart jeg savner deg ragnar<3

  SvarSlett
 4. Som jeg husker var det vel du som skulle bli profosjonell uteligger? <3

  SvarSlett
 5. ååå jeg gleder meg så til jeg skal dit og til vi skal dit ! det kommer til å eie, paris ; hjerte!

  SvarSlett
 6. moi aussi, chére Mari! Et Ragnar, bien sûr :) føler for å briefe med den lille fransken jeg har læårt i løpe av to måneder :/

  SvarSlett
 7. Ser slitsomt ut å være priviligert overklasseløk på bytur....

  "Han Fiskehandleren"

  SvarSlett
 8. oui, oui, c'est trés fatigant. Ton humeur me manque!

  mouhaha, setning på fransk=ordbok, neida

  SvarSlett
 9. Snart klarer du å være frekk i kjeften uten at jeg kjønner et ord, det kan jo ha sine fordeler, men kanskje ikke???? Ach du Lieber, das geht ja über haubt nicht!

  "Han Fiskehandleren"

  SvarSlett
 10. brif litt mer ah :P

  sa jeg.. :P
  åå, som jeg gleder meg, da kan du burne meg på tysk og jeg burner deg på fransk. kule vi er :P

  SvarSlett