mandag 26. oktober 2009

vacances de toussaint!

hei alle sammen! det er jo vanlig at ragnhild maser om at jeg må oppdatere bloggen og lignende, men når til og med farmor nevner det i kortet jeg fikk i dag, så er det kanskje et hint? i dag er det mandag, og mens alle dere andre er på skolen, så har jeg min første og meget velfortjente feriedag! jeg har vært ute på løpetur, fordi jeg er sprek, og det var varmt og t-skjorteværet er tilbake for fullt! etterpå skal jeg og marianne inn i byen og kjøpe ingredienser til makroner som vi skal bake i morgen, og vi skal også besøke det nydeligste lille stedet; en liten engelsk bokhandel. dere hørte riktig; british darling! (tillegsfakta; marianne snakker veldig posh engelsk)

jeg kan jo oppdatere litt om min sinnstilstand = hvordan det går? jeg husker ikke helt hva jeg har delt med hvem, eller når, men ja. det går veldig veldig bra her nede. vertsfamilien min er urtolig hyggelige, og jeg føler meg skikkelig hjemme i huset deres. det er deilig å føle seg så hjemme nå at du føler du kan spørre om hjelp til alt mulig, og slike ting, uten å føle deg det minste påtrengende. i går hadde vi middagsbesøk, (vi spiser veldig seine middager, vanligvis ikke før klokka 21! det er litt sært, og i går spiste vi ikke før klokka 22!) og det var kjempegøy fordi nå begynner fransken virkelig å komme seg og vi diskuterte blant annet bryllupskultur, kulde, legekontor osv. artig! egentlig i ferien hadde jeg tenkt å besøke maiken, men de som har snakka med henne veit jo at det er masse surr med vertsfamilie og slik, så det blei ikke så mye av. (jeg kommer og plager deg en annen gang fina, du slipper ikke unna <3)>

til tross for at fontenay er en liten by, så er det nok å gjøre her føler jeg, og den er virkelig kjempefin. dere aner ikke hvor rart det er at det er mandag og at jeg ikke sitter i ses-timen om nøyaktig fire minutter. det er utrolig deilig. det er utrolig deilig å kunne sove uten vekkerklokka og føle at man faktisk kan gjøre hva som helst en dag, uavhengig av lekser og skolearbeid!

(jeg har lite lekser i ferien = lese ferdig 100 sider i klassikeren mme bovary, utregningsoppgaver i ses, historieoppgaver osv. egentlig hadde vi også to matteinnleveringer og en fransk novelle, men de gjorde jeg før ferien, flink ja?)

A

5 kommentarer:

 1. Jeg liker at farmoren din er på internett, min har knapt nok mobil, men den bruker hun bare når hun skal til oss og sier i fra at hun er på flytoget også slår hun den av og tar ut sim-kortet! Farmoren din er veldig teknologisk! Jeg er også ganske god i fransk generelt er fransk klassen min veldig flinke tror gjennomsnittet var mellom 3 og 4 på sist prøve :) Men jeg har en ide! Hva om du heller besøker meg i stedet for maiken? Det hørtes lurt ut! :D Og jeg må si at jeg syns du har for lite lekser. Jeg tror jeg må ta en telefon til den derre skolen din altså - på fransk selvsagt <3

  Ja dette ble veldig langt, men CARE

  <3<3<3<3<3<3

  SvarSlett
 2. jeg liker den nye layouten - den er fin! : D
  SAVNER dere! Kom hjem! (snart) du MÅ lage makroner til meg når du kommer hjem <3

  SvarSlett
 3. jeg liker også den nye layouten, jeg er flink, jeg tror jeg skal besøke deg istedet ragnhild, du er mye mer aktiv på fjesbok, og det er veldig viktig! farmoren din er..søt? så flink du er i fransl, stolt av deg. hjertetildere.

  SvarSlett
 4. jeg vet! jeg være flink :D farmoren min er litt rar, men også ganske artig <3

  SvarSlett
 5. Okei, jeg skjønner meg ikke så veldig på slik blogging, men prøver meg på å gi en beskjed her også!
  Dette er din blogg (Mari) ikkesant? Hvis ikke... kleiint....
  Hvis noen snakker med Maiken, kan dere si hun MÅ/SKAL kontakte meg før jeg freaker totalt ut, hadde vært veldig flott!
  Mvh: Elise Konstine Lund-Olsen

  SvarSlett